Eilen harjoiteltiin pikku tihkusateessa takapihalla toista kertaa ruutuun lähettämistä. Tällä kertaa Reiska jo muisti, mistä on kyse ja oli innoissaan heti kun havaitsi merkit ja maton nurmikolla. Avustaja oli taas käytössä, joten saatiin tehtyä paljon toistoja. Etäisyyttä vaihtelin siinä 15-20 m. Ruudun koko n. 1.5 x 1.5 m. Ensimmäisellä kerralla nyt Reiska kävi läpi ensin ruutumerkit haistelemassa, ennen kuin meni matolle ruudun keskelle ja löysi herkut. Seuraavilla kerroilla se menikin sitten suoraan ruudun keskelle. :)

Illalla harjoittelin vielä sisätiloissa paikalla istumista ja paikkamakuuta. Hyvin pysyi, ja oli rauhallisessa mielentilassa, mikä onkin tärkeää näissä harjoituksissa. Yhteensä näitä 6 min, makuuta vajaa 3 min, tietysti välillä monta kertaa palkiten ja kehuen. Palkkioiden välillä pidin vaihtelevasti 30-50 sek.

Nouto alkaa sujua aika hyvin. Nyt pitäisi miettiä seuraavaa astetta, eli missä vaiheessa alan sitten vaatia kapulan irrottamista vasta käskystä (tähän asti olen ottanut sen suoraan suusta ja antanut palkan heti), ja missä vaiheessa alan ottaa istumista ennen kapulan luovutusta. Olen ajatellut ensin sisällä harjoitella kapulan pitämistä istuvassa asennossa naksun avulla, jotta koira saisi palkkion nimenomaan kapulan ollessa vielä suussa, eikä vasta pudotettuaan sen ja otettuaan namin suuhunsa. Naksua en ole vain vielä kovin paljoa käyttänyt, eli naksuehdollistaminen pitäisi tehdä ennen kuin sen avulla voi harjoitella mitään muuta.