(Reiskan ikä:  12 kk)

Tällä viikolla aloitimme pitkästä aikaa ryhmäharjoitukset tokossa. Kesällä ei tullut tehtyä juuri mitään, ainakaan kovin tavoitteellisesti tai säännöllisesti. Mutta pitkä tauko on tuntunut tehneen vain hyvää.

Tavoitteena olisi kilpailla TOKOssa Reiskan kanssa vasta noin vuoden päästä, koska mielestäni näin nuoren tibben kanssa ei kannata mennä pilaamaan motivaatiota vaativalla kisatapahtumalla, jossa koiraa ei voi kesken liikkeiden tai niiden välillä palkita. Ja toisaalta meillä ei ole kiire minnekään, kun tibbe on pitkäikäinen rotu, ja sen kanssa voi hyvin harrastaa vanhempanakin lajia.

Syksyn ja talven mittaan olisi tarkoitus käydä Espoon keskustassa parkkihallissa treenailemassa omalla pienellä porukalla, mm. muiden tibbeharrastajien kanssa. Tärkeintä meidän harjoituksissa olisi iloinen mieli ja motivaation ylläpito, ei niinkään se, että liikkeet menevät juuri tokon sääntökirjan mukaan...

Tällä hetkellä olen tyytyväinen, kun olen saanut noutoliikkeen ihan vähällä harjoittelulla sellaiseksi, että Reiska juoksee innolla kapulan perään, ottaa sen suuhunsa, sekä juoksee sen kanssa luokse, ja kädellä ohjaten istuutuu sitten kapula suussa sivulle.

Seuraamisessa on muuten hyvä alku, mutta tällä hetkellä Reiska seuraa vähän liian takana, sen huomasi viimeksi tuolla yhteisharjoituksissa, kun yritin mennä "liikkeenohjaajan" antamien ohjeiden mukaan suunnanmuutokset yms. , niin koira tuli koko ajan hiukan jäjessä. Nyt pitää ruveta harjoittelemaan seuraamista vähän edempänä, eli alan pitää makupalaa enimmäkseen oikeassa kädessä, eikä vasemmassa, kuten yleensä käsketään tehdä seuraamisen alkukoulutuksessa.